2241078605 Διαγοριδών 60 - Ρόδος dilmperakis@gmail.com
hero image
 
 
 
Fit & Balance
TRX | Ρόδος
 
 
 

 
 

Τι είναι το TRX; 

Χρησιμοποιώντας τη βοήθεια ενός στιβαρού ιμάντα και λαβών, ο ασκούμενος χρησιμοποιεί το δικό του σωματικό βάρος για να ολοκληρώσει ένα ευρύ φάσμα προπονήσεων και στις τρεις διαστάσεις χρησιμοποιώντας TRX. Αυτός ο ιμάντας μπορεί να στηριχθεί σε πόρτα (σπιτιού) ή σε σταθερή βάση στην οροφή.

 

Σε ποιους απευθύνεται; 

Προορίζεται για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή επιπέδου εξειδίκευσης, από αρχάριους έως ειδικούς. Το πρόγραμμα άσκησης μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να ταιριάζει στο επίπεδο φυσικής κατάστασης του ασκούμενου και αλλάζοντας την κλίση του σώματος κατά την εκτέλεση των ασκήσεων, αλλάζει και το επίπεδο δυσκολίας, από σχετικά εύκολο για αρχάριους σε πολύ δύσκολο για προχωρημένους αθλητές.

Το TRX μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύρια προπόνηση αλλά και ως συμπληρωματική.

 

Γιατί έχει γίνει τόσο δημοφιλές; 

Με τη χρήση του ιμάντα TRX, μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα ευρύ φάσμα ασκήσεων και η εκπαίδευση μπορεί να γίνει όπου θέλετε. Η συσκευή είναι σχετικά ελαφριά και είναι αρκετά φορητή.

Η πλειονότητα των ασκήσεων απαιτεί την ταυτόχρονη χρήση πολλών μυϊκών ομάδων, ενισχύοντας τα αποτελέσματα της προπόνησης, τα οποία δείχνουν σε σύγκριση με την παραδοσιακή προπόνηση με βάρη σε σημαντικά μικρότερο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να μεταβείτε γρήγορα μεταξύ των προπονήσεων όταν χρησιμοποιείτε το TRX, μειώνοντας τον χρόνο προπόνησης. Χρειάζονται περίπου 30 με 60 λεπτά για να εκπαιδεύσετε κάθε μυ του σώματος.

 

Σε πόσο διάστημα βλέπουμε αποτελέσματα; 

Δεδομένου ότι το TRX χρειάζεται ισορροπία και εμπλοκή του κορμού (κοιλιακά-πλάτης) σε όλες τις ασκήσεις για τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος του ασκούμενου, τα πρώτα σημάδια γενικής ενδυνάμωσης είναι αισθητά ήδη από τον πρώτο μήνα.

 

Τι γυμνάζουμε κυρίως;

όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος. Ως αποτέλεσμα του ασταθούς προπονητικού περιβάλλοντος των ιμάντων, ο μεταβολισμός και η παραγωγή αυξητικής ορμόνης εκτινάσσονται στα ύψη, οδηγώντας σε μέγιστες αυξήσεις στη δύναμη, μυϊκή υπερτροφία και καύση λίπους. Επιπλέον, οι μύες που υποστηρίζουν τις αρθρώσεις και τον κορμό μας γίνονται πιο δυνατοί, προάγοντας τη συνολική ισορροπία και σταθερότητα του σώματος.

Οι ασκήσεις μπορούν να χωριστούν σε δύναμη, σταθεροποίηση, ιδιοδεκτικότητα, ικανότητα, αντοχή ή συνδυασμό όλων των παραπάνω για την επίτευξη μυϊκής ενδυνάμωσης, βελτίωσης, βελτίωσης ευλυγισίας, αντοχής, σύσφιξης και απώλειας βάρους. Το είδος της εκπαίδευσης μπορεί να διαφοροποιηθεί με βάση τις ανάγκες του ασκούμενου.

 

Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού; Πότε πρέπει να αποφεύγεται; 

Ο τραυματισμός είναι μια πιθανότητα με κάθε είδους άσκηση εάν εκτελείται ακατάλληλα. Αυτό καθιστά ζωτικής σημασίας να λάβετε υπόψη τις συμβουλές ενός έμπειρου εκπαιδευτή.
Μόνο όσοι έχουν περιοριστεί στην άσκηση γενικά λόγω υπάρχοντος τραυματισμού υπόκεινται σε αντενδείξεις.

 

Πόσες προπονήσεις χρειάζεται την εβδομάδα; 

Ανάλογα με το πόσο σύντομα θέλει κανείς να δει αποτελέσματα. Δύο με τρεις προπονήσεις κάθε εβδομάδα είναι ένα δίκαιο ποσό.

 

Μπορούμε να το κάνουμε συνδυαστικά με άλλο είδος γυμναστικής;

Ναι φυσικά! Το TRX μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες ασκήσεις. Πολλοί αθλητές συμμετέχουν ήδη σε ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ καθώς και στην κολύμβηση, τον στίβο, την ποδηλασία και άλλα ομαδικά αθλήματα.

 

Τι καθοδήγηση θα προσφέρατε σε κυρίες που θέλουν να ξεκινήσουν την άσκηση αλλά δεν είναι σίγουρες για το τι είναι καλύτερο για αυτές;

Να δοκιμάσουν οπωσδήποτε TRX!

 
 
 
 
 
 
 
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
 

dilmperakis@gmail.com
 
 

2241078605
 
 

Διαγοριδών 60 - Ρόδος